ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Понад 1,4 мільярда гривень ПДФО сплатили до бюджету платники Прикарпаття

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, протягом січня-березня 2021 року від платників податків Івано-Франківщини до бюджету надійшло понад 1,4 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Цьогорічні надходження на 125 млн грн більші як торік. Із загальної суми надходжень до державного бюджету надійшло майже 360 млн грн ПДФО, а місцеві бюджети отримали 1,1 млрд грн податку.
Нагадаємо, ПДФО, що сплачується (перераховується) згідно з Податковим кодексом України на відповідній території України, розподіляється відповідно до Бюджетного кодексу між бюджетами у таких розмірах:
- 25 відсотків – доходи Державного бюджету України (п. 1 ч. 2 ст. 29 Бюджетного кодексу);
- 15 відсотків – доходи бюджету АР Крим та обласних бюджетів (п. 1 ч. 1 ст. 66 Бюджетного кодексу);
- 60 відсотків – доходи бюджетів міст республіканського АР Крим та обласного значення , районних бюджетів, бюджетів об’єднаних територіальних громад (п. 1 ч. 1 ст. 64 Бюджетного кодексу).
Не входять до такого розподілу території міст Києва та Севастополя, для яких розподіл податку визначений пунктом 11 частини першої статті 64 БК.
Як і раніше, до доходів Державного бюджету України відноситься в повному обсязі ПДФО, нарахований згідно з Податковим кодексом у вигляді процентів на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок, а також проценти на вклад (депозит) члена кредитної спілки у кредитній спілці.