ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

До зведеного бюджету Прикарпаття сплачено понад 267 мільйонів гривень податку на прибуток

За січень-квітень 2020 року підприємства Івано-Франківщини перерахували до зведеного бюджету понад 267 мільйонів гривень податку на прибуток, що на 67 мільйонів гривень більше ніж за відповідний період 2019 року. Про це повідомили в головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Зокрема, до державного бюджету надійшло 239,1 млн грн податку на прибуток, а місцеві бюджети отримали – 27,9 млн гривень

Найбільші надходження податку на прибуток до державного бюджету сплатили суб'єкти господарювання, які обліковуються в Івано-Франківському управлінні ГУ ДПС – 104,6 млн гривень.

Нагадаємо, що порядок обчислення та сплати податку на прибуток підприємств визначено ст. 137 Податкового кодексу України. Податок нараховується платником самостійно за ставкою, визначеною ст.136 цього Кодексу від бази нарахування, визначеної згідно ст. 135 цього Кодексу. Базова (основна) ставка податку на прибуток підприємств становить 18 відсотків. Податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств є календарний квартал, півріччя, три квартали та рік. При цьому податкова декларація розраховується з наростаючим підсумком.

Платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого податковим кодексом для подання податкової декларації.

Зауважимо, що 12 травня 2020 року – останній день подачі до податкових органів податкової декларації з податку на прибуток підприємств за I квартал платниками, у яких податковий період дорівнює календарному кварталу та подання квартальної фінансової звітності.

Крім цього, 20 травня 2020 року настає термін сплати податку на прибуток підприємств за I квартал поточного року.

До теми: У квітні прикарпатський бізнес сплатив до бюджетів 722 млн грн податків і зборів та 398 млн єдиного внеску