ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Поляки надали допомогу родині українського заробітчанина з Прикарпаття

Як було відомо раніше, чоловік погано себе почував. Польський роботодавацеь замість того, щоб викликати швидку допомогу, вивезла його у ліс. Тіло прикарпатця знайшли 13 червня 2019 року, за 125 кілометрів від місця праці загиблого. 

Близько 600 тисяч злотих (а це майже 4 мільйони 200 тисяч гривень) зібрали тисячі поляків для допомоги родині  Василя Чорнея, пише Місто

Як повідомляє Радіо Свобода, родину чоловіка у Троїці, Снятинського району Івано-Франківської області відвідав ініціатор збору допомоги почесний консул України у Познані Вітольд Горовський. Познайомився з батьками померлого – мамою Марією і татом Дмитром, а також із дружиною Наталею і трьома дітьми. Благодійник відмовився від присутності журналістів при зустрічі і повідомив у себе на сторінці у фейсбуці:

«Тато Василя Чорнея – Дмитро і Наталя отримали певні суми готівкою за потребою, на покриття видатків, які мали останнім часом. Водночас були підписані умови, які гарантують пані Наталі отримання протягом 11 років, до червня 2030 року, певної суми коштів. Окрім того, я запевнив її про суттєву підтримку для навчання її дітей, а це близько 1500 злотих щомісячно на кожну дитину. Вже через 5 років будемо вирішувати питання щодо освіти Насті (старша донька загиблого – ред.), залежно від її планів. Був у селі вперше. Не знав раніше їх. Мушу сказати, ваші гроші потрапляють до людей, які їх потребують, які у жалобі, але сповнені вдячності»

Читайте також: Відомі подробиці нічної аварії на Снятинщині, в якій загинула молода жінка