ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Поліція відкрила справу проти депутатів Чернівців за послаблення карантину

Національна поліція порушила кримінальне провадження проти депутатів міськради Чернівців, які ухвалили рішення про часткове скасування карантинних обмежень.

Про це пише Українська правда з посиланням на  відділ комунікації поліції Чернівецької області.

 "Оскільки такі дії депутатів міської ради можуть спричинити поширення захворювання та збільшити кількість людських жертв, за вказаним фактом поліція розпочала кримінальне провадження".

 Депутати Чернівецької міської ради на позачерговій сесії прийняли рішення про часткове скасування карантинних обмежень на території Чернівців, яка через погіршення епідемічної ситуації визнана зоною з "червоним" рівнем епідемічної небезпеки. 

Поліція запевняє, що рішення Чернівецької міської ради суперечить Конституції та іншим діючим нормативно-правовим актам. Справу відкрили за "порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням".

Для визначання зон враховують 4 показники: завантаженість ліжок у лікарнях, середня кількість тестувань у регіоні, виявлення нових випадків та динаміка зростання нових випадків інфікування. 

Червона зона – це заборона роботи громадського транспорту, відвідування закладів освіти, закриття ресторанів, ТРЦ тощо.

Нагадаємо, 27 серпня затвердили нові зони епідемічної небезпеки поширення COVID-19.