ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Підсилюємо сили протиповітряної оборони Прикарпаття задля захисту неба, - голова Івано-Франківської ОВА

Сьогодні для комплектування мобільних вогневих точок передали необхідне обладнання. Зокрема, 30 зарядних станцій EcoFlow, 10 тепловізійних прицілів, 20 ПНБ прицілів, 30 тепловізорів, 30 біноклів, 20 комплектів обладнання супутникового зв'язку Starlink та 60 радіостанцій. А також – планшети, смартфони, екшнкамери та намети.
Усе це голова обласної державної адміністрації – начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук спільно з головою обласної ради Олександром Сичем надали новоствореному зенітно-кулеметному батальйону, завданням якого є захист неба над Прикарпаттям від крилатих ракет та безпілотників.
Кошти на закупівлю обладнання виділено з обласного бюджету в рамках цільових програм мобілізаційної підготовки та надання шефської допомоги нашим військовим формуванням.
«Ми продовжуємо формувати на Прикарпатті мобільні вогневі точки для захисту повітряного простору від нападів противника. Для цього працюємо над збільшенням автопарку пікапів, які укомплектовуємо коштом обласного бюджету», - зазначила керівниця області.
Нагадаємо, що минулого тижня для мобільних вогневих груп передали шість зенітних прожекторів, а загалом на потреби війська цьогоріч спрямували 110 млн грн.