ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

ОТГ з Коломийщини переймає досвід польських добровільних пожежних команд

У Матеївецькій ОТГ стартувала сесія з розробки планів безпеки для спеціалістів з ОТГ Івано-Франківщини в рамках ініціативи "Вдосконалення цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах України", організована Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща за підтримки Програми "U-LEAD з Європою".

У проєкті беруть участь п’ять прикарпатських громад – Матеївецька, Рожнівська, Старобогородчанська, Ланчинська та Космацька. В рамках триденного навчання на базі Матеївецької ОТГ проходять робочі наради та обговорення попередньо напрацьованих представниками ОТГ матеріалів, відбувається оцінка характеристики та дискусія щодо розробки стратегії та плану безпеки для кожної з ОТГ, інформує ІФ ОДА.

Ініціатива має на меті допомогти громадам у розробці планів безпеки та спростити з допомогою експертів і практиків запуск роботи добровільної пожежної команди у кожній з п’яти обраних громад. Супровід ОТГ в рамках реалізації ініціативи здійснюють генерал пожежної служби у відставці Марек Ковальські, який є координатором проєкту, а також двоє експертів Асоціації добровільних пожежних команд Республіки Польща разом з представниками Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.

У відкритті сесії взяв участь директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк. На його переконання, забезпечення безпеки в громаді є одним з ключових факторів для успішного розвитку ОТГ у багатьох напрямках.

Протягом 21-23 серпня ментори проєкту відвідають кожну з відібраних громад з метою оцінки можливостей впровадження розробленого плану безпеки та запуску роботи добровільної пожежної команди.

Нагадаємо, кількома місяцями раніше представники громад-учасниць цієї безпекової ініціативи відвідали польських колег та вивчили їх досвід в організації безпеки, а також добровільні пожежні дружини цих громад пройшли практичні навчання під керівництвом фахівців Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.