ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Освітня мережа на Надвірнянщині є однією з найкращих серед ОТГ Івано-Франківської області

Освітня мережа у Переріслянській об’єднаній територіальній громаді є однією з найкращих серед ОТГ Івано-Франківської області.

Про це повідомила радник з муніципальних послуг ІФ ЦРМС Марія Баран, інформують у прес-службі Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

"Переріслянська громада посіла третє місце серед усіх ОТГ області в рейтингу індексу фінансової спроможності шкільної освітньої мережі ОТГ на 2018 рік та увійшла у п’ятірку кращих у 2019 р. У навчальних закладах тергромади зафіксована висока наповнюваність класів – 19 учнів, при розрахунковій наповнюваності – 14,5. Це дозволяє їй ефективно використовувати кошти освітньої субвенції, витрачаючи їх на покращення матеріально-технічного оснащення класів шкіл ОТГ", – сказала експерт.

Начальник управління освіти, молоді та спорту, культури та туризму ОТГ Іван Криска повідомив, що цьогоріч у навчальних закладах громади буде шість перших класів. Загалом, в умовах Нової української школи розпочнуть навчання 120 дітей.

"Порівнюючи з минулим роком, – це на один клас більше. На щастя, у нас не зменшується кількість дітей, а навпаки – зростає. Це позитивна динаміка для нашої ОТГ, котра сприяє належному фінансуванню. А залишок освітньої субвенції ми спрямовуємо на покращення матеріально-технічної бази, мотивацію учнів та вчителів. Так, у 2018 році на створення комфортних умов для навчання та розвитку учнів спрямовано 320 тис. грн., у 2019 році – 980 тис. грн", — сказав він.

Говорячи про покращення матеріально-технічної бази, управлінець зауважив, що за кошти освітньої субвенції, яка залишилась ще з минулого року, у чотири навчальних заклади ОТГ вдалось придбати нову комп’ютерну техніку, 12 телевізорів для перших класів та нові меблі.

За рахунок субвенції, яка надійшла для оснащення класів НУШ, було закуплено дидактичні матеріали на загальну суму 22 тисячі гривень.

"Спрямовуючи зусилля на покращення умов навчання та праці, ми отримуємо хороші результати. Два навчальні заклади громади увійшли у сотню кращих у рейтингу шкіл Івано-Франківської області 2019 року", - резюмував управлінець.

Нагадаємо:У Коломиї усі перші класи отримають нові меблі