ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Останній дзвоник пролунав в Католицькій школі святого Папи Івана-Павла II

Вчора, 11 червня, в Католицькій школі святого Папи Івана-Павла II офіційно завершився навчальний рік. 

З цієї нагоди відбувся урочистий останній дзвоник, на якому були присутні: єпископ-помічник Коломийської єпархії Кир Петро Голіней, отець Сергій Триф'як, директор благодійного фонду "Карітас Коломия", отець Роман Малярчук, заступник директора та шкільний капелан, працівники, батьки та учні.

Захід розпочався державним гімном України та молитвою "Боже великий єдиний", яку спільно виконали усі присутні. Опісля цього школярі представили святкову програму, що складалася з різноманітних віршів, танців, пісень та інших композицій.

Владика Петро у своєму зверненні наголосив на важливості радості в житті дітей, незважаючи на всі труднощі. Він сказав: "Закінчилося навчання у нашій Католицькій школі, ще один навчальний рік. Тіштеся батьки, вчителі, найбільше тіштеся, діти. Нарешті вже є ті канікули, які продовжують ваше життя. Маємо багато причин до смутку, але дітям маємо стати радістю, радістю в Бозі, Ісусі Христі, радістю на нашій землі, радістю в наших українських серцях. Тож нехай Господь Бог благословить нашу школу, дітей, вчителів, батьків, не тільки на ці літні канікули, але на все їхнє майбутнє, і віримо в щасливе життя".

Отець Сергій Триф'як, директор БФ «Карітас Коломия», також висловив свої побажання та подякував усім, хто долучився до навчального процесу: «Господь посіяв у наших серцях те найважливіше, що ми можемо робити в школі — це вчити та виховувати дітей. Це буде напрацюванням для нашої держави, церкви, міста і ця наука служитиме нашим дітям до кінця їхнього життя. Насіння, яке ми сіємо в сім'ях і тут, у школі, повинно дати свій плід у дорослому віці.Ми віримо, що сьогодні діти тут стають щасливими, сильнішими та готовими до різних життєвих ситуацій»

На завершення отець Сергій додав: «Сьогодні хочу подякувати нашим владикам: владиці Василію, нашому засновнику школи, владиці Петрові, який має довголітній педагогічний досвід і сьогодні з нами, пані Галині Луцак та отцю Роману, які керують цією школою, забезпечуючи високий стандарт навчання та виховання, що відповідає справжнім християнським цінностям і нашій католицькій школі. Дякую вчителям, помічникам вчителів та всім, хто віддається цьому навчальному процесу».

Слова подяки та настанови також висловила директорка школи пані Галина Луцак. Вона подякувала учням, вчителям та батькам за рік, наповнений працею, досягненнями та спільними зусиллями, а також зазначила, що учні є майбутнім нашої країни, і висловила гордість за те, що разом із колективом школи вони будують їхнє світле майбутнє. На завершення побажала всім благословенних літніх канікул, наповнених відпочинком, радістю та новими силами для майбутніх звершень.

Цьогорічний останній дзвоник став не лише святом завершення навчального року, а й символом нових починань, віри в краще майбутнє та міцної підтримки усього шкільного колективу.

Джерело: Карітас Коломия