ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Оновлено експозицію музею "Гуцульська світлиця". ФОТО

Днями у Науково-просвітницькому центрі НПП «Гуцульщина» відбулась презентація результатів проєкту «Гуцульська світлиця – сучасна інтерпретація культурної спадщини», реалізованого НПП «Гуцульщина» у співпраці із Косівським інститутом прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв за підтримки Українського культурного фонду.
У рамках реалізації проєкту у музеї «Гуцульська світлиця» повністю оновлено інтер’єр музею, придбано експозиційне обладнання, меблі, обладнання для майстер-класів (ткацький верстат, прядку), велику кількість ткацьких виробів, керамічні тарелі із косівським розписом та кахлі для печі, гуцульський чоловічий та жіночий стрій, телевізор для демонстрації сюжетів про Гуцульщину, її ремесла, побут, звичаї.
Також створено експозицію із доповненою реальністю для окремих експонатів (ткацький верстат, прядка, чоловічий та жіночий гуцульський стрій, кахельна піч). Перейшовши за QR-кодами, ви можете побачити ці предмети у 3D, а також переглянути відео процесу виробництва кахлів для печі.
Детальніше за посиланням: https://cutt.ly/kwRSe3Co
У музеї передбачено проведення майстер-класів з традиційних гуцульських ремесел, пізнавальних та виховних заходів, розважальних програм тощо.
Ґрант УКФ – 421 тис. грн, внесок НПП «Гуцульщина» – 112 тис. гривень.