ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Новий штам коронавірусу "Омікрон" найближчим часом може бути в нас, - брифінг в ОДА

Сьогодні, 29 листопада, за участю голови облдержадміністрації Світлани Онищук, заступника генерального директора ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» з питань дослідження біологічних факторів Тетяни Джус, директора департаменту охорони здоров’я Ігоря Дмитренка та т.в.о. генерального директора КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня» М. Стовбана був проведений брифінг для представників засобів масової інформації стосовно епідситуації, вакцинальної кампанії та карантинних обмежень на території області.
Зазначалося, що від початку пандемії області підтверджено 1120692 випадків COVID-19, з них 146 за минулу добу. Станом на сьогодні продовжують хворіти 15622 особи. Стабільний ріст захворювання зареєстровано в Івано-Франківському та Калуському районах. Найбільша кількість підтверджених випадків COVID-19 припадає на вікову групу від 30 до 69 років, що становить 71,2%, інформує Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.
За словами Тетяни Джус, на Прикарпатті активно продовжують хворіти діти.
«На жаль діти продовжують хворіти. Від початку пандемії зареєстровано 5788 лабораторно підтверджених випадків серед дітей до 18 років, з них 4625 дітей шкільного віку, що становить 79,9%. Протягом останнього тижня захворіло 172 дитини, з них 136 шкільного віку», - каже Тетяна Джус
Також під час брифінгу йшла мова й про новий варіант коронавірусу «Омікрон», який був виявлений на півдні Африки. Цей штам може бути ще агресивніший та небезпечніший чим попередні штами коронавірусу.
«Новий варіант коронавірусу вже є в Європі. Науковці вже розглядають таку можливість, що найближчим часом вірус може бути й в нас. Хочу зауважити: ще не відомо наскільки небезпечний цей новий штам вірусу, тому необхідно вакцинуватися аби вберегти себе від недуги. Адже тільки виробивши колективний імунітет та імунізувавши проти COVID-19 понад 80% населення можна подолати пандемію»,- говорить Тетяна Джус
Нагадаємо, що на території області продовжують свою роботу 9 Центрів масової вакцинації, 121 пункт щеплення та 33 мобільні бригади.
Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.