ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Нові укриття у школах і садках: коломийська влада звітує про перші успіхи

Ось так виглядають укриття шкіл та садків у Коломийській громаді. Подекуди ремонти вже готові, десь йдуть повним ходом, а десь - ще заплановані. І насправді це доволі моторошно, коли для того, щоб діти могли вчитися, думаєш не про ремонти у класах чи групах, не про нові меблі чи інтерактивні дошки, а про те, що учні мають бути в безпеці під час можливого ракетного удару. Але, на жаль, такі реалії сьогодення.

На фото – ремонтні роботи в укриттях ліцею №1, садків №19 та №21. За бюджетні кошти закуповують матеріали, а персонал закладів за допомогою батьків виконує роботи. У час війни по-іншому не можна. Кожне укриття обладнуємо відносно всіх вимог до вентиляції, освітлення, санвузлів тощо. Для кожного навчального закладу виділено кошти на укриття. Все одночасно робити не вдається, тому десь вже є готові сховища, а десь їх тільки починатимуть робити. Час до першого вересня ще є. Головне, що в цих умовах нам вдалося об'єднати сили міської ради, педагогів та батьків заради наших дітей, наголошує міський голова.

"Наша позиція проста - діти Коломийської громади мають вчитися у найкращих садках і школах. При чому - очно. І якщо для цього потрібні найкращі укриття, то вони в нас такими і будуть.",- пише мер Коломиї Богдан Станіславський.