ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Нова життєва вершина професора з Коломиї Володимира Паньківа

Сьогодні 65-ту життєву вершину долає відомий уродженець Коломиї, професор, доктор медичних наук, заслужений лікар України Володимир Паньків. У його науковому доробку кілька книжок, сотні статей, опублікованих у вітчизняних і закордонних наукових збірниках і часописах, і вже 16 років він є головним редактором провідного в Україні і відомого в Європі «Міжнародного ендокринологічного журналу», який виходить у столиці нашої держави.

Професор Володимир Паньків — учасник багатьох світових наукових симпозіумів і конференцій, має свою школу — підготував 20 кандидатів і докторів наук. Як спеціаліст-парктик приймає понад сотню хворих на місяць. Тепер професор Паньків керує відділом ендокринології Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії в Києві і вже два роки як призначений експертом Міністерства охорони здоров’я України з ендокринології і експертом Міністерства освіти і науки України з внутрішньої медицини.

Відомий професор Паньків і як пристрасний колекціонер, який зібрав понад 1100 тарілок з містами світу. До того ж об’їхав понад 100 країн, здобувши статус мандрівника. І при цьому побував на всіх найбільших водоспадах планети. А ще — побачив всю нашу Україну, її природу й історичні пам’ятки, добувся на всі карпатські вершини. Тепер долає вершини свого життя і хай їх буде за обрієм ще багато…

АВТОР: Богдан ЧАЙКА

Читайте також: Професор з Коломиї колекціонує тарілки з цілого світу. Їх вже 925!

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.