ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

НКРЕКП затвердило мінімальний розмір плати за доставку газу. ВІДЕО

АТ "Івано-Франківськгаз" повідомляє, що 6 березня Регулятор схвалив постанову, яка передбачає мінімальну плату для наступних категорій споживачів: 

нові споживачі та/або домогосподарства, що мають період споживання природного газу менший, ніж дев'ять місяців;

домогосподарства, які тривалий час не користувались газом, в тому числі яким припинено розподіл газу шляхом опломбування, але вони не від’єднані від системи газопостачання і не подали заяву на розірвання договору на розподіл.

Залежно від наявного газового обладнання, плата становитиме 3,90 грн на місяць для домогосподарств з газовою плитою, 12,60 - для домогосподарств з плитою та газовою колонкою і 31,40 грн для домогосподаврств з автономним опаленням.

Навіщо платити за доставку, якщо споживачі ним не користуються? В Івано-Франківськгазі пояснюють: навіть якщо ви не користуєтесь, але не від'єднані від системи постачання, ви можете в будь-який момент відновити подачу блакитного палива. Тобто ви платите за те, що газ вам у будь-якому разі постачається.

Рахунки з новими тарифами споживачі отримають вже у квітні. До слова, вже цього місяця споживачі отримуватимуть не 2 рахунки, а 1, але все ще з двома платежами. 

Слід зауважити, що за газ споживач платить наступного місяця, а от за розподіл в тому ж місяці, коли надійшов рахунок.

Наприклад за спожитий у лютому газ ви платите у березні, водночас сплачуєте послугу за розподіл не за лютий, а вже за березень. Саме тому в обох рахунках зазначені різні місяці.

Детальніше - у сюжеті ТРК РАІ.