ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Незабаром Кабмін запустить мобільний додаток для водіїв

Сьогодні, 23 жовтня, Кабінет Міністрів  прийняв низку рішень, які дозволять найближчим часом запустити деякі онлайн-послуги, серед них – мобільний додаток для водіїв. електронні посвідчення водія та техпаспорт.

"Одними з перших елементів "Держави в смартфоні" буде запровадження онлайн-сервісів державних послуг для водіїв у тестовому режимі. Вже незабаром у рамках проекту "Дія" запрацює мобільний додаток з цими послугами", - йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

Зазначається, що абсолютно всі водії зможуть не носити з собою права кожного дня, а власники автомобілів ще й техпаспорти.

"Це на першому етапі. Потім зробимо так, що і не власники автомобілів зможуть показати техпаспорт у додатку... Наша мета до 2024 року всі послуги перевести в онлайн", - зазначають у Кабміні.

Також уряд схвалив законопроект, який дасть змогу замовляти номери на авто через інтернет у будь-якого виробника.

Так, з ухваленням проекту закону під час реєстрації транспортного засобу людина буде отримуватиме свідоцтво про його реєстрацію з обраним номерним знаком, і після зможе замовляти у будь-якого виробника потрібний номер. Головна вимога - відповідність номерного знаку державному стандарту.