ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

«Неможливо залишатися вдома, коли в країні триває війна», - бійці батальйону особливого призначення «Львів» брати Каїнські

Стати добровольцем батальйону особливого призначення «Львів» поліції Львівщини Зореслав Каїнський вирішив у 2014 році, а вже у 2015 до нього доєднався ще й молодший брат Володимир. Відтоді бійці пліч-о-пліч боронять Батьківщину від загарбників.

Війну брати Каїнські застали в Маріуполі. Далі був Сєверодонецьк, Лисичанськ, Бахмут та Попасна. Протягом 5 ротацій вони стали свідками злочинів окупантів проти мирного населення.

«Там були обстріли, в основному по житлових будинках: знищували цілі сім’ї. Це жорстокі люди, некеровані. В них, якась певна задача – винищити населення. І наше основне завдання – зупинити ворога, і для цього ми робимо усе можливе», - кажуть брати.

«На війні потрібно бути витривалим та спорт в цьому дуже допомагає. Я на кожній ротації знаходжу час для тренувань. Хлопці дивляться на мене, розпитують: як краще тренуватися, як краще харчуватися. Думаю, такий приклад надихає людей», - каже Зореслав Каїнський

Володимир та Зореслав разом наближають нашу Перемогу та зізнаються - коли здолають ворога, обов’язково поїдуть подорожувати світом, аби розповісти про Україну.

Поліція Львівської області