ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Небезпечні пригоди в Карпатах: рятувальники тричі вирушали на допомогу туристам

На Говерлі один чоловік отримав травму ноги, а на горі Смотрич двоє хлопців зійшли з маршруту. Протягом вихідних рятувальники з Прикарпаття тричі допомагали туристам у горах.

16 лютого ввечері жінка звернулася за допомогою до надзвичайників. Під час прогулянки від водоспаду Женецький Гук в селі Татарів вона втратила орієнтир і заблукала.

"Зв'язок з жінкою був збережений, тому рятувальники могли приблизно визначити її місцезнаходження. Приблизно о 12 годині ночі Яремчанські пошуково-рятувальні відділення знайшли 54-річну туристку поблизу гори Ґорґан Явірницький. Також  її супроводжували до міста Яремче, звідки вона мала змогу дістатися до тимчасового притулку", - повідомила Христина Перцович, речниця ГУ ДСНС у Івано-Франківській області.

17 лютого рятувальники отримали повідомлення про те, що чоловік травмував ногу на Говерлі.

"Жінка звернулася за допомогою, оголошуючи, що її чоловік отримав травму під час спуску з Говерли і потребує допомоги. Рятувальники, які прибули на місце, надали йому першу допомогу та доставили до підніжжя гори, де передали медикам", - додала Христина Перцович.

Того ж дня двоє чоловіків 2001 року народження заблукали на полонині Смотрич.

"Вони звернулися за допомогою о 20:25 годині, повідомивши, що зійшли з маршруту і не можуть продовжувати рух самостійно через обладнаність схилу. Їм потрібна допомога рятувальників. Щастям, зв'язок з ними зберігався, і пошуково-рятувальні робочі знайшли і супроводили їх до притулку, де вони залишилися на ніч", - зазначила Христина Перцович.

Рятувальники ще раз закликають бути обачними при походах в гори, слухати попередження та дотримуватися правил безпеки.