ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Не вистачає скриньок та недопуск спостерігача. "Опора" повідомила про перші порушення на виборчих дільницях

Спостерігачі «Громадянської мережі «Опора» від ранку працюють на виборах і вже встигли зафіксувати перші порушення.

На виборчих дільницях №260734 (Лисець) та №260910 (Угорники) не вистачає скриньок для голосування. У Лисці спостерігачі "Опори" зафіксували 4 скриньки, в Угорниках – 3, хоча їх мало б бути не менше 6.

На виборчих дільницях №260779 (Черніїв), №260727 (Тисмениця) та №260728 (Тисмениця) така ж проблема. Там є по 3 скриньки на кожній дільниці, хоча повинно бути 4.

А на дільниці №260115, що в селі Поплавники, Галицького району, члени виборчої комісії мали намір не допустити спостерігача ОПОРИ на ранкове засідання ДВК, пояснивши це тим, що спостерігачів запустять після 8:30.

«Після роз'яснення норм закону, спостерігача ОПОРИ на ранкове засідання таки допустили. Пункт 1 частини 9 статті 78 Закону «Про вибори народних депутатів України» гарантує право спостерігачам перебувати на виборчих дільницях під час голосування, спостерігати з будь-якої відстані за діями членів виборчої комісії, зокрема, під час видачі виборчих бюлетенів виборцям і підрахунку голосів, не заважаючи членам виборчої комісії фізично», - розповів Богдан Морикіт, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами на Івано-Франківщині.

Крім цього, на дільниці №260705 у селі Потічок, Снятинського району, голова сільської ради хотів бути присутнім на ранковому засіданні дільничної комісії. Представники "Опори" зробили йому зауваження, після якого посадовець відмовився свід свого наміру.