ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Народний депутат Андрій Іванчук взяв участь в урочистій сесії з нагоди Дня міста Коломиї

19 серпня Коломия відзначала храмове свято і 780-річчя з часу першої писемної згадки про місто.

У рамках святкувань у подвір'ї Національного музею просто неба відбулося урочисте засідання сесії Коломийської міської ради, в якому взяв участь і народний депутат Андрій Іванчук.

 На фото: традиційно засідання розпочалося з гімну України

У своїй промові народний обранець привітав депутатів і всіх присутніх зі святами і побажав найголовнішого - здоров'я. 

«Останні роки дуже змінили наше життя. Пандемія перевернула світ і перевернула життя у Коломиї. Було дуже багато планів, але довелося їх відкласти на якийсь певний період, і сконцентрувати всі сили, щоб рятувати життя і здоров'я людей. Тому я бажаю всім вам, вашим рідним і близьким одного – міцного здоров'я, щоб хвороби обходили нас стороною. Рік був надзвичайно важкий. Я це відчув тому, що благодійний фонд, який я заснував у Коломиї, нічим іншим не займався, ніж пошуками масок, засобів захисту. Дещо пізніше зіткнулися з такою проблемою як кисень. Але завдяки спільним зусиллям нам вдалося справитися з цією проблемою. І я щасливий, що на наших теренах не було дефіциту кисню, як ми це спостерігали по країні. Разом з владою мені вдалося зробити так, щоб нас це не торкнулося – нестача найнайнеобхіднішого. Дуже приємно, що ми закінчили в нашій лікарні установку кисню".

На фото: перша заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Садов'як також приїхала до рідного міста на святкування

Народний депутат наголосив, що, попри все, ми потрохи повертаємося до нормального життя: «Вже виділені кошти і будуть робитися дороги, втілюватися проекти, які ми запланували».

 З його слів, тепер часто можна почути, що мажоритарних виборів вже не буде і ніхто не буде допомагати. «Може на інших округах так і станеться, що депутати перестануть опікуватися своїми округами, - каже Андрій Іванчук. - Для мене Коломия - це не округ, для мене Коломия - це наше рідне місто, де я виріс. Я робив, роблю і буду робити все незалежно від виборчого законодавства чи від того, як будуть складатися обставини - фінансування з бюджету, всі наші програми, дороги, будівництво. До останнього дня ми будемо працювати для того, щоб ту ковдру з Києва тягнути, щоб наше місто ставало кращим і людям жилося комфортніше".

Як зазначив Андрій Іванчук, серед проектів - вже цього року буде завершено облаштування двох наших соборів – Катедрального собору УГКЦ і Кафедрального собору ПЦУ.

Нагадаємо, 5 років тому благодійний фонд "Покуття" з ніціативи засновника Андрія Іванчука подарував на 775-річчя Коломиї світло-музичний фонтан, який став візитівкою і одним з найулюбленіших місць відпочинку коломиян та гостей міста.

Останні півтора року фонд і його засновник спрямували всі зусилля на боротьбу з пандемією. Зокрема, це забезпечення  засобами захисту медиків і вчителів, дезінфекційним розчином мешканців краю. Та найважливішим стало забезпечення рідким киснем лікарень не лише Івано-Франківської, але й інших областей.

Крім того, Коломийська ЦРЛ отримала від фонду "Покуття" Андрія Іванчука кріогенний газифікатор, який переробляє кисень для лікування хворих на Covid-19.

Та попри все, крок за кроком втілюються й інші проекти. Так, фонд "Покуття" проводить оздоблювальні роботи біля Катедрального собору Преображення Христового на вул. Театральній та   Кафедрального собору ПЦУ на вул. Мазепи. 

Також народний депутат пролобіював виділення коштів з державного бюджету на ремонт вулиць ШкрумелякаЧайковського і Винниченка, які давно перебували в непроїзному стані. Роботи вже розпочалися і невдовзі ще три вулиці міста матимуть належне асфальтне покриття і тротуари.

До теми: Народний депутат Андрій Іванчук привітав краян з храмовим святом і Днем міста. ВІДЕО

Народний депутат Андрій Іванчук завітав на святкування 780-річчя Коломиї. ФОТО