ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На які зміни слід очікувати мешканцям Коломийської ОТГ у 2019 році

 Рівно 6 місяців тому до Коломиї приєдналося 6 населених пунктів: с.Воскресинці, с.Іванівці, с.Товмачик, с.Шепарівці, с.Саджавка та Кубаївка. Тепер Коломийська громада має населення 71000. Про розвиток міст і сіл Коломийської ОТГ, актуальні питання 2019 року розповів міський голова Ігор Слюзар, інформують на сайті Коломийської міськради,  пише Дзеркало медіа. Найближчим часом держава має передати землі сільськогосподарського призначення між населеними пунктами нашій громаді. Для Коломийської ОТГ це 402 га. Відтак коломийська громада може давати ці землі в оренду, а дохід витратити на першочергові потреби. Тож на Коломийську ОТГ очікує ряд якісних змін:
"Очікуємо надходження 60 млн з держбюджету на ремонт Шепарівцівської траси (від кільцевої біля автостанції до Шепарівцівської розв’язки). Це кошти інфраструктурної субвенції об’єднаним громадам.
Сподіваємося, на цьому участь не зупиниться, адже Коломия перша й наразі єдина в області зуміла об’єднати довкола себе 6 сільських громад. Я переконаний, що згуртовані об’єднані громади – це найкращий шлях до успіху", - розповідає очільник Коломиї.
На часі головні питання – ремонти доріг, вуличне освітлення та ремонти в школах.
За попередні роки Коломия успішно втілила проект НЕФКО, що передбачав заміну освітлення на світлодіодне. Відтак у порівнянні з 2014 роком у Коломиї освітлено на 30 вулиць більше, хоча загальні витрати на електроенергію не зросли. Заміна охопила 95% вулиць. Якби ще не збільшувались ціни, то зекономили б ще більше.
Отож досвід Коломиї доводить, що програма працює і справді дозволяє заощадити. За прикладом Коломиї будемо проводити заміну освітлення і в наших селах.
Коломийська ОТГ наразі отримує медичну та освітню субвенцію на виплату зарплатні та утримання комунальних закладів.
На ремонти доріг закладено 15 млн. грн. Роботи охоплять ділянки 2 км доріг.
Цього року передбачили кошти на ремонти шкіл у селах Товмачик, Шепарівці. У Саджавці капітально відремонтуємо заїзд до школи.