ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На X дегустаційному з’їзді виноробів визначили три найкращі сорти вин Прикарпаття

Днями X дегустаційний з’їзд виноробів провели в Івано-Франківську. Метою цього заходу є обмін досвідом у вирощуванні винограду, підняття культури виготовлення та споживання вин.

Близько 90 виноградарів з чотирьох областей України взяли участь у цьому заході, повідомляє пресслужба ОДА.

На запрошення клубу «Виноградарі Прикарпаття» участь у роботі з’їзду взяли представники департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації: заступник директора Степан Вінтонович та заступник начальника управління рослинництва та механізації сільського господарства Олександр Михайлов.

Методом сліпої дегустації усі учасники заходу обирали три найкращі сорти вин Прикарпаття у трьох лігах: сухі, напівсолодкі та солодкі виноградні вина.

Перше місце серед сухих вин отримав «Букет Прикарпаття», серед напівсухих кращим визнали вино «Бако», а серед напівсолодких – «Легенда Раківця».

За результатами дегустації і відповідного рішення конкурсної комісії виробники кращих із кращих вин у кожній дегустаційній лізі отримали дипломи та пам’ятні подарунки від організаторів.

Проведення таких заходів сприяє популяризації розвитку виноградарства на Прикарпатті, зокрема - вирощуванні перевірених районованих сортів винограду.