ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Верховинщині отруїлись 8 туристів. Серед них - діти

У середу, 3 липня о 22.03 до рятувальників поступило повідомлення, про те, що перебуваючи на полонині Кринта поблизу с. Замагора Верховинського району 2 осіб, жителі Одеської області відчули погіршення стану здоров’я та потребують медичної допомоги у лікувальному закладі.
 
Про це повідомляє управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

Для надання допомоги туристам о 22.20 на полонину Кринта направлено рятувальників Верховинського ПРВ.

Однак, через декілька хвилин, о 22.35 до рятувальників поступила додаткова інформація, про те, що на полонині Кринта перебуває група туристів з 13 чоловік, з них 3 дітей, жителі Одеської області. Йшлось про те, що 4 особи потребують допомоги у лікувальному закладі (підозра на харчове отруєння).

По прибуттю до місця виклику о 23.00 рятувальниками встановлено, що 5 чоловік, з них 3 дитини потребують медичної допомоги.

О 23.26 на автомобілі Л-200 перевезено 3 дітей та 1 дорослого з полонини до місця стоянки автомобіля швидкої невідкладної медичної допомоги, в урочище “Рекаливка” поблизу села Замагора.

Один дорослий здійснив схід з полонини до с. Замагора в складі основної групи туристів. Потерпілих 4 чоловік, з них 3 дитини каретою ШНМД, в стані середньої степені важкості, госпіталізовано до Верховинської ЦРЛ. Ще один чоловік від звернення до лікувального закладу відмовився.

О 23.55 основна група туристів на автомобільному транспорті направилась до місць тимчасового проживання.

Впродовж ночі 4 липня до Верховинської ЦРЛ додатково госпіталізовано 38-річного та 39-річного жителів міста Кропивницький та 41-річного та 34-річного жителів міста Білгород-Дністровський, Одеської області.

Станом на 05.00 годину ранку 4 липня до Верховинської ЦРЛ з попереднім діагноз - гострий гастроентероколіт, середньої степені важкості, госпіталізовано 8 осіб, з них 3 дітей, жителів Одеської та Кіровоградської областей, які в складі групи туристів 13 чол. відпочивали в гірській місцевості на території Верховинського району.