ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпатті зареєстровано 2,8 тис молоді, які отримують допомогу по безробіттю

В управлінні праці департаменту соціальної політики облдержадміністрації провели аналіз зайнятості осіб з числа молоді за підсумками січня-серпня 2019 року.

Упродовж звітного періоду статус безробітного мали 8,1 тис. осіб з числа молоді (38 відс. загальної кількості безробітних), допомогу по безробіттю отримували 6 тис. молодих осіб, інформує ІФ ОДА.

Послуги служби зайнятості отримували 572 випускники (у тому числі 503 випускники вищих навчальних закладів та 69 випускників професійно-технічних навчальних закладів).

Серед випускників ВНЗ найбільша частина навчалася у галузі охорони здоров’я (23 відс.), в галузі освіти (15 відс.), в галузі соціальних наук, бізнесу і права (11 відс.).

Серед випускників ПТНЗ 44 відс. становлять кваліфіковані робітники з інструментом, 35 відс. – працівники сфери торгівлі та послуг, 17 відс. – спеціалісти.

За сприянням служби зайнятості у січні-серпні 2019 року знайшли роботу 13 тис. молодих громадян, зокрема, 79 відс. з них були працевлаштовані оперативно до набуття статусу безробітного.

Профорієнтаційними послугами було охоплено 7,6 тис. безробітних з числа молоді та 36,8 тис. осіб, які навчалися в навчальних закладах різних типів.

З метою максимального наближення професійних навичок громадян, які шукають роботу до потреб роботодавців, розширення їх компетенцій та підвищення конкурентності, службою зайнятості здійснено професійне навчання на замовлення роботодавців 1,7 тис. осіб з числа безробітних у віці до 35 років.

До громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено 2 тис. осіб з числа молоді (25 відс. загальної кількості залучених безробітних).

Станом на 1 вересня кількість осіб з числа молоді, які мали статус безробітного, становила 2,8 тис. осіб, що на 0,3 тис. осіб (10 відс.) менше, ніж на відповідну дату 2018 року.