ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпатті за матеріалами СБУ заочні вироки отримали бойовик з Донецька та колаборант з "мвд рф" на Запоріжжі

На підставі доказів, наданих слідчими СБУ, суд в Івано-Франківську виніс заочні вироки бойовику т.зв. «днр» та «дільничному» окупаційної поліції Запорізької області.
 
Зокрема, суд підтвердив висновки слідчих щодо державної зради 24-річного мешканця Донецька, який у 2019 році вступив на службу до незаконних збройних формувань т.зв. «днр».
 
Після зарахування на службу до військ агресора фігурант отримав посаду старшого навідника батареї гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону та військове звання єфрейтор.
 
На даний час продовжує воювати проти Сил оборони України на Бахмутському напрямку на посаді командира артилерійської установки в званні молодшого сержанта.
 
За державну зраду, колабораційну діяльність, участь у терористичній організації та не передбачених законом збройних формуваннях бойовика засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Крім того, за матеріалами СБУ вирок отримав мешканець Василівського району Запорізької області, який у квітні 2022 року вступив на службу до незаконного правоохоронного органу, створеного на тимчасово окупованій території.
 
Як встановила СБУ, фігурант добровільно обійняв посаду «дільничного поліцейського Великобілозерського районного відділу внутрішніх справ росії в Запорізькій області».
 
При цьому, він брав участь у публічних заходах, організованих окупаційною владою, знімався у пропагандистських відеосюжетах.
 
За державну зраду та колабораційну діяльність фігуранта засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування проводила СБУ в Івано-Франківській області, обвинувачення в суді підтримувала Івано-Франківська обласна прокуратура.