ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпатті вшанували 80-ті роковини з часу розстрілів у Бабиному Яру. ФОТО

Сьогодні, 29 вересня, в Україні вшановуються 80-ті роковини однієї з найбільших трагедій в історії ХХ століття - масових розстрілів у Бабиному Яру, де впродовж кількох днів у вересні 1941 року німці розстріляли понад 30 тисяч киян, лише через те, що вони були євреї. За різними оцінками істориків, у Бабиному Яру знайшли свій останній притулок до десятки тисяч людей: євреїв, ромів, військовополонених, пацієнтів психіатричної лікарні, а також українських націоналістів.
З нагоди вшанування пам’яті за загиблими євреями на місці поховання у Чорному лісі, поблизу Івано-Франківська, відбулося поминальне віче, у якому взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Богдан Футерко та представники громадськості, повідомляє пресслужба ОДА.
Присутні поклали квіти до пам’ятника загиблим і запалили свічки на місці розстрілу майже трьох тисяч євреїв.
На переконання Богдана Футерка, події, які відбулися у Бабиному Яру – це спільне горе єврейського та українського народів, це трагедія усього людства, яка відбулася на території України. Тому нашим завданням сьогодні є увіковічнення пам’яті про загиблих, щоб не допустити повторення таких подій в майбутньому.