ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпатті виділили додаткові кошти на театри та музеї

У вівторок, 9 липня, в Івано-Франківську відбулося засідання президії обласної ради, на якому обговорили питання розвитку театрального та музичного мистецтва і музейної справи на Івано-Франківщині. 

Про це пише Галка.

Начальник управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації Володимир Федорак сказав, що це питання є дуже актуальним.

"Дане питання є дуже актуальними. Музеї і театри творять неймовірну справу для нашого життя. У нас спостерігається позитив динаміка, наші музеї відвідують люди з різних областей та з закордону. Але є проблеми у забезпеченні матеріально-технічної базі", – говорить Федорак.

У 2018 році музеї Прикарпаття відвідали 461100 людей. В обласному бюджеті передбачені додаткові кошти на забезпечення підвищення розміру посадових окладів працівникам Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка у зв’язку з присвоєнням статусу “національний.

А також на зміцнення матеріально-технічної бази (капітальні ремонти, заміна технічних засобів, закупівля автотранспорту та музичних інструментів, поповнення музейних фондів) театрально-концертним та музейним закладам обласного підпорядкування. Зокрема, у Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського планують провести ремонтні роботи фондових приміщень площею 700 м², замінити вікна, встановити автоматичну пожежну сигналізацію, виготовити спеціальне обладнання для фондосховищ (120 000 грн).