ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпатті відбулося засідання комісії ТЕБ і НС щодо функціонування споруд цивільного захисту та укриттів

Сьогодні під головуванням заступника голови ОВА Віталія Ільчишина відбулося засідання комісії ТЕБ і НС з питання функціонування споруд цивільного захисту та укриттів на території області.
● Участь у засіданні взяли начальник Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області Володимир Чернецький, начальник Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Сергій Безпалько, начальник управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської обласної державної адміністрації Володимир Стебницький, а також голови територіальних громад області та керівники районних військових адміністрацій.
● Зокрема, Віталій Ільчишин наголосив на тому, що всі укриття мають бути відчинені для всіх людей цілодобово. Також будуть проводитися перевірки укриттів. У випадку, якщо будуть зафіксовані скарги на те, що укриття зачинені, або у неналежному стані, здійснюватимуться оперативні перевірки зазначених у зверненнях порушень та у разі підтвердження відповідних фактів здійснюватимуться дієві заходи стосовно їх усунень.
● Також у місцях розташування захисних споруд та укриттів мають бути встановлені відповідні таблички, аби громадяни могли швидко знайти укриття.
● Керівник Головного управління ДСНС України в області Володимир Чернецький додав, що крім безперервного доступу до укриттів, важливим залишається їхній стан. Відповідальні особи мають тримати це питання на особистому контролі.