ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпатті розпочався набір поліцейських офіцерів громади

 На Франківщині розпочався набір поліцейських офіцерів громади. Анкети на участь у проекті «Поліцейський офіцер громади» вже доступні на сайті Національної поліції України.

10 серпня у Івано-Франківській області розпочато подачу онлайн-анкет для участі у проєкті «Поліцейський офіцер громади» для 25 об’єднаних територіальних громад. Участь у конкурсі можуть взяти співробітники поліції з досвідом роботи не менше ніж півтора року без урахування стажу ВНЗ, вищою освітою та водійським посвідченням категорії "В", повідомляє обласна поліція.

Для того, щоб стати офіцером громади, необхідно подати анкету на сайті Нацполіції України за посиланням https://otg-officer.police.gov.ua/, обравши громаду, в котрій є бажання працювати.

Збір анкет триватиме до 27 серпня. Після цього кандидати пройдуть тестування, у тому числі - за допомогою поліграфа. Далі майбутніх офіцерів громад очікує 2,5-місячне навчання, де головна увага приділятиметься практичним заняттям під кураторством діючих офіцерів громад.

Після успішного проходження навчання, поліцейські офіцери отримають формений одяг і зброю. Своєю чергою, ОТГ, де працюватиме офіцер, має забезпечити його робочим кабінетом та кімнатою відпочинку, оргтехнікою, побутовою технікою та канцелярськими товарами. Крім того, поліцейському офіцеру громади надається автомобіль, повністю забезпечений паливно-мастильними матеріалами, обладнаний сейфом та всім необхідним.

Є також можливість забезпечення службовим житлом на території громади.

Серед переваг роботи поліцейського офіцеру громади також є те, що він планує свій робочий тиждень та не залежить від графіку територіальних підрозділів поліції, несе службу виключно на своїй дільниці та не залучається до інших заходів. Окрім цього, поліцейський офіцер громади, на закріпленій за ним території обслуговування, відповідає за безпеку дорожнього руху.

Нагадаємо, 30 липня, у рамках проекту «Поліцейський офіцер громади», голови 23 об’єднаних територіальних громад Івано-Франківщини підписали Меморандуми про співпрацю з Головним управління Національної поліції у Івано-Франківській області.

Згодом, до участі у даному проєкті долучилося ще 2 об'єднані територіальні громади, а саме Білоберізька сільська ОТГ та Коломийська міська ОТГ, із якими також підписано меморандум.

Загалом, проєкт «Поліцейський офіцер громади» став новим рівнем надання якісних поліцейських послуг. Він передбачає, що офіцер поліції буде тісно взаємодіяти з жителями своєї громади та орієнтуватися на їхні потреби, буде доступний для населення, знатиме мешканців території, яку обслуговує, їхні проблеми, що дозволить надати якісні поліцейські послуги. Адже кожен українець, навіть у найвіддаленішому селі, повинен почувати себе у безпеці. 

 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.