ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпатті розпочалась VIІІ Всеукраїнська Патріарша проща до Крилоса. ФОТО

Сьогодні, 3 серпня, Божественною Літургією, яку очолив настоятель собору митр. прот. Юрій Новіцький, розпочалась вже VIІІ Патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої, що в с. Крилос.

Присвячена проща 30-річчю легалізації УГКЦ в Україні, інформує прес-служба Архієпархії УГКЦ, пише Дзеркало медіа.

Вітаючи численних прочан в головній святині нашого міста, Синкел у справах духовенства та священичих родин митр. прот. Олег Каськів, наголосив на важливості звершити духовне паломництво, адже дуже часто можна йти сотні кілометрів до якогось відпустового місця і не знайти там миру та спокою.

"Вирушаючи в паломництво, йдучи цією довгою дорогою до стіп нашої Небесної Матері, просімо в Неї перш за все миру для нашої Батьківщини. Пам’ятаймо, що та молитва є Богу мила, коли вона щира, а тому перш ніж рушити цією дорогою, запросімо Пресвяту Богородицю в цю нашу прощу", - закликав священнослужитель.

Після спільної молитви присутні отці благословили паломників, окроплюючи всіх свяченою водою. Відтак, колона молільників вирушила центральною частиною міста до "дому нашої Небесної Матері".

В цей же час група прочан із Бурштинського та Калуського напрямків також молились в центральних храмах Божественну Літургію та вирушили дорогу. А о 10:30 з с. Голинь вперше на прощу до Крилоса вирушить колона велосипедистів. Загалом же на прощі очікується близько 30-35 тисяч молільників.

Пригадуємо, що Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої триватиме до неділі, а кульмінацією її стане Архієрейська Божественна Літургія в Крилосі, котру очолить Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав.

 Нагадаємо що сьогодні Блаженніший Святослав Шевчук завітав до Коломиї на освячення унікальнуої дзвіниці, збудованої з ініціативи Андрія Іванчука. ФОТО

Дивіться ПРЯМЕ ВКЛЮЧЕННЯ. Блаженніший Святослав у Коломиї освячує унікальну дзвіницю, збудовану з ініціативи Андрія Іванчука