ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпатті притягують до відповідальності паліїв сухої трави

У пожежонебезпечний період на всій території області щодня виникають десятки займань в екосистемах. Працівники Служби порятунку всіляко намагаються виправити ситуацію. Зокрема, щоденно проводяться профілактичні заходи з населенням: інформаційно-роз’яснювальні роботи, звернення до мешканців області через засоби масової інформації, оповіщення населення, а також рейди, під час яких рятувальники спільно з представниками поліції або муніципальної інспекції спілкуються з населенням на протипожежну тематику, а деколи виявляють паліїв, яких в подальшому притягують до відповідальності.
Так, 12 квітня працівники Коломийського міськрайонного відділу Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області спільно з працівниками поліції та муніципальної інспекції під час проведення рейду виявили порушника, який спалював суху траву у Коломиї. На нього було накладено адміністративне стягнення за статтею 77-1, повідомляє Управління ДСНС області.
12 квітня о 13:30 до Долинський РВ Головного Управління ДСНС України в області надійшло повідомлення про те, що в Долині на вул. Богдана Хмельницького біля АЗС «WOG» горить суха трава на відкритій території. До місця події одразу було направлено рятувальників Державної пожежно-рятувальної частини номер 10. Було встановлено, що горить суха трава на площі 50 м кв. Рятувальники спільно із працівниками Сектору оперативного реагування встановили особу винуватця пожежі, якого притягнено до адміністративної відповідальності інспектором Сектору оперативного реагування Долинської міської ради.
Протягом вихідних на території Івано-Франківщини виникло 156 пожеж. 149 з них – пожежі сухої трави та сміття. Загальна площа, яку пройшов вогонь, знищуючи все живе на своєму шляху, склала десятки гектарів.
Більше дивіться у відео рятувальників.
 
Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.