ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпатті припинили діяльність наркоугруповання. ФОТО

Слідчі слідчого управління (детективи) Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області області спільно з оперативниками управління протидії наркозлочинності в області та співробітниками УСБУ в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили чотирьох осіб на незаконному виробництві, збуті наркотичних засобів та психотропних речовин (у великих та особливо великих розмірах).  

Як з’ясували правоохоронці, наркобізнес організували двоє жителів обласного центру. Лабораторію для виготовлення психотропних речовин вони облаштували в орендованому будинку на території дачного масиву в Жовківському районі, Львівської області, повідомляє обласна поліція.

Періодичність «виробництва» залежала від попиту і становила кілька разів на місяць.

Для реалізації готової продукції на території західних регіонів України зловмисники залучили ще двох жителів Прикарпаття і трьох мешканців Львова.

Дилери збували товар під час особистих зустрічей з «потенційними» клієнтами, а також через сервіси поштового зв’язку.

У ході 20 обшуків за місцем «виробництва» і проживання зловмисників у Львівській та Івано-Франківській областях вилучено понад 800 піґулок «екстазі» марки «ЛСД», майже 200 грамів «амфетаміну», півкілограма грибів з вмістом психоактивної речовини «псилоцибін» і майже півкілограма «канабісу».

Також виявлено лабораторне обладнання для виготовлення психотропів, «чорнові» записи і понад 20 тисяч гривень, одержаних злочинним шляхом.

Двох зловмисників слідчі затримали у порядку статті 208 КПК України. Наразі їм повідомлено про підозру у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні чи збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів за ч. 2 ст. 307 КК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. 

Двом іншим повідомлено про підозру за ч.2 ст. 307 КК України та обрано запобіжний захід - тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 525 000 гривень кожному.