ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпатті правоохоронці затримали групу шахраїв. ФОТО

На Івано-Франківщині правоохоронці затримали групу шахраїв. За підрахунками, зловмисники виманили у потерпілих близько 100 тисяч гривень. Фігурантів правоохоронці затримали після вчинення чергового злочину. Наразі вирішується питання повідомлення шахраям про підозри та обрання запобіжного заходу.
 
13 жовтня, у ході розслідування раніше розпочатих кримінальних провадженнях за ч. 2, 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (йдеться про шахрайські дії), оперативники управління карного розшуку обласної поліції спільно з правоохоронцями Івано-Франківського районного управління поліції та патрульними поліцейськими затримали групу шахраїв. Йдеться про двох мешканців Львівської області, віком 34 та 37 років, повідомляє обласна поліція.
Старший із чоловіків судимий за вчинення аналогічних злочинів. Наразі в суді триває розгляд кримінальних проваджень за вчинення ним ряду злочинів на Тернопільщині.
Встановлено, що близько трьох місяців тому фігуранти приїхали до обласного центру з метою скоєння злочинів.
Протягом вказаного періоду затримані на території Івано-Франківська вчинили ряд кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним заволодінням грошових коштів прикарпатців шляхом обману. Майже в усіх випадках потерпілі - люди похилого віку.
Шахраї діяли за відомою схемою: підшукували номери телефонів майбутніх жертв, де в подальшому телефонували та представлялися поліцейськими. Опісля вимагали у заявників грошові кошти за начебто непритягнення до кримінальної відповідальності їх родичів.
Аби врятували своїх близьких, потерпілі погоджувались та передавали гроші зловмисникам.
Вказану групу поліцейські оперативно затримали при в’їзді у м. Галич, після скоєння чергового злочину.
Під час огляду транспортного засобу, на якому рухались чоловіки, виявлено грошові кошти, мобільні телефони та інші речові докази.
Старшого зловмисника слідчі затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Наразі вирішується питання повідомлення про підозри та обрання запобіжних заходів обом фігурантам.
Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснює окружна прокуратура Івано-Франківська.