ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпатті потяг збив 16-річну дівчину, яка йшла по колії в навушниках. ФОТО

Поліцейські Івано-Франківщини встановлюють обставини травмування неповнолітньої під колесами потяга: проводиться розслідування.
Правоохоронці звертаються до громадян з проханням бути максимально уважними та обережними, перебуваючи на залізничних станціях. Важливо пам’ятати, що переходити залізничну колію потрібно тільки у встановлених місцях, переконавшись у відсутності поїзда.
25 серпня близько 16 години на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про те, що на залізничному переїзді в с. Братківці, Івано-Франківської ТГ, поїзд здійснив наїзд на дівчинку.
На місці події працювали поліцейські та експерт-криміналіст.
Як встановили правоохоронці, 36-річний машиніст, керуючи Локомативом-тепловозом сполучення «Ясіня-Харків», між станціями Братківці-Терновиця, вчинив наїзд на 16-річну дівчину пішохода. Остання рухалась по колії у навушниках.
Потерпілу, місцеву мешканку з травмами госпіталізовано до лікарні.
За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 276 (Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування, поліцейські встановлюють обставини події.
Поліцейські наголошують батькам, щоб передусім розповіли дітям про небезпеку використання навушників при переході через проїжджу частину дороги, залізничну колію або під час посадки/висадки з транспорту.
Адже вони перешкоджають увазі пішоходів і можуть призвести до прикрих, а часом й трагічних наслідків.
Користуйтеся спеціально передбаченими для цього переходами. Не переходьте колії, коли наближається поїзд або локомотив.
Пам’ятайте, що залізниця є зоною підвищеної небезпеки. Бережіть своє життя!