ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпатті нетверезий водій збив на переході чоловіка і втік з місця ДТП. ФОТО

Дорожньо-транспортна пригода, у якій травмувався прикарпатець, а нетверезий керманич покинув втік сталася в обласному центрі. Правоохоронцям знадобились декілька годин, щоби встановити особу втікача та розшукати його.
19 грудня о 7:10 на лінію «102» надійшло повідомлення про автопригоду в Івано-Франківську, що сталася по кільцевій розв’язці вулиць Чорновола-Довженка-Петлюри.
Попередньо правоохоронці встановили, що легковий автомобіль здійснив наїзд на 57-річного пішохода. Місцевий мешканець переходив проїзну частину дороги по нерегульованому пішохідному переході.
Після наїзду керманич з місця події втік, а пішохода з травмами госпіталізували до медичного закладу.
Поліцейські негайно розпочали оперативно-розшукові заходи для встановлення місцеперебування керманича та транспортного засобу.
Невдовзі спільними зусиллями правоохоронці встановили та розшукали автомобіль Chevrolet з механічними пошкодженнями, що характернні для ДТП, та винуватця. Ним виявився 33-річний мешканець Івано-Франківська. Втікача виявили за місцем проживання.
Водія перевірено на стан сп’яніння. За кермом він був у нетверезому стані. Це підтвердив медичний висновок.
За фактом ДТП слідчими розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 – 1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України.
Поліція Івано-Франківщини наголошує усім учасникам дорожнього руху дотримуватися ПДР, а у разі вчинення ДТП не залишати місце події, адже своєчасно надана домедична допомога і вчасне повідомлення медиків можуть врятувати життя людини.
Пам’ятайте, що за такі дії передбачена й кримінальна відповідальність.