ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпатті дещо стабілізувалася ситуація з поширенням коронавірусної інфекції

Сьогодні, 22 листопада, за участю голови облдержадміністрації Світлани Онищук, генерального директора ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ», головного державного санітарного лікаря області Руслана Савчука, директора департаменту охорони здоров’я Ігоря Дмитренка та т.в.о генерального директора КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня» Миколи Стовбана відбувся виїзний брифінг щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19.
Брифінг відбувся на базі ліцею в смт. Лисець Лисецької територіальної громади. Саме цей ліцей був перший в області, де провакцинувалися 100% працівників закладу. Саме так ліцей зміг повернутися до очного навчального процесу.
Під час брифінгу зазначалося, що в області дещо стабілізувалася ситуація із поширенням коронавірусної інфекції. Так, за минулу добу лабораторно підтверджено 102 випадки COVID-19. Найбільше лабораторно підтверджених випадків зареєстровано в Івано-Франківському та Коломийському районах, інформує Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.
За словами головного державного санітарного лікаря області Руслана Савчука, на Прикарпатті активно продовжують хворіти діти на COVID-19 - як шкільного, так і дошкільного віку. Крім того, спостерігається ріст захворюваності на грип та ГРВІ. В порівнянні з минулим роком теперішній сезон грипу та COVID є активнішим. Хворіють, як діти, так і дорослі.
«Прикро, але діти почали хворіти частіше. Якщо порівнювати між тижнями, то спостерігається зменшення захворюваності серед дітей шкільного віку, проте частіше почали хворіти діти дошкільного віку. Надіюся, що активне відвідування закладів освіти не спричинить черговий ріст захворювання на коронавірусну інфекцію серед дітей», - говорить Руслан Савчук
Крім того, під час брифінгу йшлося й про необхідність дотримання комплексу протиепідемічних заходів. Адже саме такі обмеження допоможуть обірвати ланцюг передачі вірусу від людини до людини.
«Я рекомендую не забувати про карантинні обмеження, які діють на території області. Зокрема потрібно пам’ятати про носіння масок, миття рук та дотримання соціальної дистанції. Саме ці первинні заходи можуть допомогти в запобіганні поширенні цього вірусу»,- каже Руслан Савчук
До слова, на Прикарпатті вже повністю імунізованих та захищених проти COVID-19 247 258 осіб, з них 370 дітей.
 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.