ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Коломийщині виявляють сім'ї, які опинилися у складних життєвих обставинах. ФОТО

Питання належного виховання дітей, досягнення порозуміння між батьками і дітьми, відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків завжди є важливими й актуальними.

Законом України “Про охорону дитинства” визначено, що батьки або особи, які їх замінюють, зобов’язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя.

За неналежне виконання обов’язків щодо виховання дітей батьки можуть бути притягнені до різних видів юридичної відповідальності: адміністративної, кримінальної та сімейно–правової.

Ведення соціального супроводу, часті відвідування, бесіди, консультації спеціалістів Коломийського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді допомагають захистити дітей із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, від їх горе-батьків.

Саме з такою метою 4 березня працівники Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Наталія Ласійчук та Петро Мочернюк здійснили виїзд у  села Загайпіль, Назірна, Підгайчики новоствореної Підгайчиківської ОТГ. Працівникам новоствореної громади надано консультації щодо здійснення соціальної роботи.

Виявлено багатодітну сім'ю, де батьки знаходились у нетверезому стані, забувши і про дітей, і про свої обов'язки. Дану сім'ю взято під соціальний супровід.

Також відвідано сім'ї осіб, які перебувають на обліку у Коломийському міськрайонному відділі філії Державної установи "Центр пробації" в Івано-Франківській області та у Коломийському відділі поліції.

Здійснено перевірку цільового використання державної допомоги при народженні дитини (для забезпечення належних умов для утримання та виховання дитини).