ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Коломийщині урочисто відкрили дитячий садок. ФОТО

Сьогодні, перебуваючи з робочою поїздкою на Коломийщині, голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів побував у Печеніжинській об’єднаній територіальній громаді, де спільно з керівництвом ОТГ взяв участь у відкритті дитячого садочка «Веселі долоньки».

Даний заклад реконструйовано у рамках Національної програми «Велике будівництво». Вартість будівельних робіт склала близько шести мільйонів гривень, частина з яких – кошти об’єднаної територіальної громади, повідомляє пресслужба ОДА.

За словами Віталія Федоріва, це вже четвертий освітній заклад, споруджений на Прикарпатті за програмою Президента України Володимира Зеленського, та перший дошкільний із п’яти об’єктів будівництва.

«На сьогодні в області є значна потреба у забезпеченні дітей дошкільною освітою, - зазначив Віталій Федорів. - Завдяки програмі «Велике будівництво» ми маємо змогу створити для понад двох десятків дітей села Марківка Печеніжинської ОТГ комфортні умови перебування у дитячому садочку».

Керівник Прикарпаття також анонсував відкриття найближчим часом в області ще двох дошкільних закладів у селі Гринівці Тлумацького району та Лісному Хлібичині на Коломийщині, які також будуються у рамках програми «Велике будівництво». Він наголосив, що основна вимога до спорудження таких об’єктів є якість будівельних робіт.  

Також цього дня Віталій Федорів оглянув новозбудовану спортивну залу на території села, кошти на будівництво якої були спрямовані з інфраструктурної субвенції на розвиток об’єднаних територіальних громад.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.