ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Коломийщині триває акція "День здоров’я". ФОТО

На початку квітня 2023 року в Івано-Франківській області стартувала виїзна акція "День здоров'я". Мета акції "День здоров’я" — наблизити медичні послуги до населення.

Такі виїзні акції відбулися і на Коломийщині, а саме в 6 територіальних громадах нашого району. Відбуваються вони за ініціативи та активної участі працівників Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ, працівників Коломийського районного відділу ДУ “Івано - Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”, медичних працівників первинної, вторинної ланки, інших залучених фахівців та підтримки місцевих органів влади.

Загалом, майже 2000 осіб стали учасниками акції та скористалися медичними послугами. Слід зазначити, що серед жителів які, прийняли участь в акції «День здоров‘я» були, як діти так і доросле населення. Найстаршиму учаснику акції було 88 років, він є жителем Печеніжинської селищної територіальної громади.

Виїзди традиційно відзначаються широким спектром послуг. Мешканці територіальних громад Коломийщини мали можливість пройти обстеження та отримати фахові консультації сімейних лікарів, лікарів - педіатрів, отоларинголога, дерматолога, психолога, виміряти артеріальний тиск, рівень цукру у крові, зробити швидкісні тести, провести бакобстеження на дифтерію, вакцинуватися, а також була можливість зробити кардіограму із розшифруванням.

Також, під час виїзних акцій проводилася інформаційно - роз’яснювальна робота серед населення щодо профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, важливості профілактичних щеплень як дітям так і дорослому населенню, особливо тепер у воєнний час.

Для найменших відвідувачів під час акції показали мультфільми, проводили навчальні експерименти та пізнавальні лекції на тему «Гігієна рук», «Гігієна кашлю».

Днями жителі Заболотівської селищної територіальної громади мали можливість обстежитися. Загалом було надано понад 418 медичних послуг. Виїзні акції "День здоров'я" будуть відбуватися також в інших громадах нашої Коломийщини, згідно графіку.

Дякуємо нашим медикам! Дбайте про своє здоров’я!

Коломийська РДА

До теми: На Коломийщині відбулася виїзна акція "День здоров’я".

В Отинійській громаді на Коломийщині відбулася виїзна акція "День здоров’я"

У Печеніжинській громаді відбулася виїзна акція "День здоров’я"

 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.