ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Коломийщині налагоджують роботу швидкісного інтернет-зв'язку

У середу, 8 вересня, заступник голови обласної державної адміністрації Богдан Футерко із робочою поїздкою побував на Коломийщині.
Під час поїздки Богдан Футерко зазначив, що в області продовжується системна робота щодо забезпечення швидкісного автоволоконного інтернет-зв'язку в населених пунктах. Зокрема, з метою перевірки наявності було здійснено виїзд у село Кубаївку Коломийської територіальної громади, яка бере участь у другому етапі проєкту щодо інтернет субвенції, повідомляє пресслужба ОДА.
«В ході обговорення із представниками міської ради дійшли згоди про те, що ТГ буде брати активну участь у пілотній розробці впровадження системи електронного документообігу, нової системи, яка буде розроблятися згідно технічних завдань для Івано-Франківщини та територіальних громад. Обговорили преєкти у сфері цифровізації. Коломия є успішною громадою в цій сфері. Запропоновано багато онлайн сервісів для мешканців громади», – зазначив заступник голови обласної державної адміністрації.
Також Богдан Футерко оглянув центр військово-патріотичного виховання та допризовної підготовки Коломийської тергромади в селі Кубаївка. Центр утворений з ініціативи керівника Мирослава Забарила та працює за підтримки міської ради і обласної влади. На даний час ведуться будівельно-ремонтні роботи для організації палаткового містечка і спортивного майданчика для проведення вишколів, таборування, навчання і зустрічей дітей та молоді.