ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Коломийщині мобільні бригади проводять безкоштовні гінекологічні огляди. ФОТО

Мобільні бригади сексуально репродуктивного здоров'я (мобільні гінекологічні бригади) — це сервіс з надання якісної медичної допомоги з питань сексуального та репродуктивного здоров'я для мешканців віддалених куточків України: місцевим жителям, переселенцям, людям з інвалідністю, а також тим, хто постраждав від гендерного та сексуального насильства.

15 березня  відбувся третій виїзд мобільної акушерсько-гінекологічної бригади. Цього разу в АЗПСМ село Коршів Коломийського району, повідомляють на сторінці Коломийського пологового будинку. Раніше мобільні бригади працювали у Отинії та Ковалівці 
За фінансової підтримки Фонду Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine та координації БФ "Інститут розвитку сім'ї та дитини" в КНП «Коломийська ЦРЛ» КМР організована виїзна мобільна бригада фахівців, до складу якої входять: лікар акушер-гінеколог, лікар ультразвукової діагностики, медична сестра.
Мета роботи бригади - це покращення доступу до акушерсько-гінекологічної, консультативно-медичної допомоги сільському населенню у громадах, на території яких ускладнено доступ до діагностики та якісних медичних послуг ВПО, особам з інвалідністю та іншим вразливим категоріям населення.
Спеціалістами бригади надаються послуги:
- гінекологічні огляди
- допологові та післяпологові огляди: оцінка ризику ускладнень під час вагітності, визначення випадків високого ризику та перенаправлення при потребі до медичних закладів спеціалізованої
допомоги;
- надання консультацій з питань здоров'я жінок;
- консультації з питань планування сім'ї та рекомендацій щодо засобів контрацепцій.
Перелік обстежень виїздної мобільної бригади:
- УЗД органів малого тазу
- бактеріологічне та цитологічне дослідження
- проведення експрес тестів на виявлення гепатиту В, гепатиту С, ВІЛ інфекції.
Робота виїздної мобільної бригади, її послуги та витратні матеріали є безкоштовними.
Попередній графік прийомів:
21.03. - с.Перерив
24.03. - с.Товмачик
28.03. - смт.Гвіздець
31.03. - с.Саджавка
"Якщо маєте бажання записатися на консультативний прийом - звертайтеся до сімейного лікаря або приходьте в сільську амбулаторію.
Бажаємо здоров'я вам і вашим дітям!" - йдеться у повідомленні.
Додаткова інформація за посиланням 
Телефон для довідок 0972950000