ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Калущині з річки витягли невідому статую. ФОТО

Мешканці села Добровляни вирішили розвіяти міф про статую, яка, начебто, несподівано з’явилася із води в руслі річки Лімниця.

Статую, що привернула увагу користувачів соцмережі, вже витягли з води, та встановили на березі річки, інформує WestNews.

У коментарях люди пишуть, що частину статуї хтось поставив у воду навмисне.

"Коли наші хлопці витягували її на берег, то побачили, що вона на дні добряче обкладена камінням, щоб міцно трималась і не поплила. Подивіться, який дріт стирчить із неї. Хто б плив поруч, міг собі пробити ногу чи розпороти живіт. Питання до тих розумників, які це поставили: нащо? Сила є – розуму не треба!?", – йдеться в повідомленні Леся Красько .

Насправді, пише “Калуський формат”, це – берегиня (Символ життя та родючості).

“Стояла вона раніше біля школи у селі Добровляни. Пізніше, коли вона була у жахливому стані (їй 50-60 років), вирішили її викинути на смітник. Після сильних наводнень статую винесло в річку. Спочатку вона просто лежала у воді. 31 липня хтось її підняв та зафіксував камінням посеред річки”, – йдеться у дописі. 

Натомість, інші жартома пишуть, мовляв, зіпсували таку легенду.

“Зараз би за день-два купа паломників і туристів була б. Кілька обрядів нічних здійснили - та й заробили би Добровляни на туризмі на ремонт дороги!”, – пишуть люди.

Читайте також: Паломників запрошують на прощу до святого місця у Карпатах, де являлась Богородиця