ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Івано-Франківщині планують запустити комплексний проект з переробки сміття

На Івано-Франківщині планують запустити комплексний проект з переробки сміття, про це сьогодні під час прес-конференції розповіли народні депутати Михайло Довбенко та Анатолій Матвієнко, передає Станіславське ТБ. За словами нардепів, окрім доріг, цього року вони планують звернути увагу на питання очищення області від сміття і його переробку.
Останнім часом збільшився потік туристів в Карпати. Але подивіться, що в нас робиться по кущах, на узбіччях. Ми маємо очистити нашу область від сміття і стати ближчими до Європи. У нас є дуже важлива перевага в області, в нас є цементно-шиферний завод, який показує ефективну роботу.  В Польщі все сміття Варшави переробляється на цементно-шиферному заводі в Хелмі. Нам в області не потрібно будувати сміттєпереробний завод, нові сміттєзвалища, ми можемо задіяти наш завод і там перетворювати сміття на теплову енергію.  Вчора ми попередньо намітили дорожню карту, провели нараду. Ми вже були в Варшаві і Хелмі, де переймали їхній досвід та залучили експертів для реалізації такого проекту в нашій області”, – розповіли нардепи.
За їхніми словами, завод у Польщі використовує 78% сміття в якості палива, а на нашому заводі 98% палива це вугілля. Такий підхід дозволяє полякам значно економити кошти. Крім того, депутати вважають, що потрібно буде провести велику роботу з населенням, щоб навчити населення розділяти сміття на три фракції і змінити філософію людей.