ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Городенківщині відбувся фінал "Покуття футбол фест"

Ще з 16 червня по чотири команди з Городенківщини та Коломийщини борються за перемогу в регіональних змаганнях "Покуття футбол фест", який організував БФ "Покуття", створений за ініціативи Андрія Іванчука. У кінцевому матчі зустрінуться два футбольні клуби – представники з кожного району, які стали чемпіонами у себе на місцях.

У фінальній зустрічі Городенківщини на полі с. Серафинці зійшлися дві кращі команди: ФК "Стрільче" та ФК "Перспектив-Рашків", повідомляє "Дзрекало медіа".

 

"Сьогодні дійсно свято для вболівальників, бо визначається чемпіон району цього турніру, а Серафинці мають таку нагоду приймати команди із сіл Стрільче та Рашків" – зазначив сільський голова Серафинців Василь Кабан.

Своїми враженнями від турніру поділилися і капітани команд, які зійшлися на полі у фіналі.

Капітан футбольного клубу "Стрільче" Василь Дудлів каже, що його команда радо взяла участь в такому "Покуття футбол фест": "Щоб було по більше таких турнірів, щоб можна було чогось добиватися. Чим частіше, тим краще".

А Андрій Мандич, капітан ФК "Перспектив-Рашків", додає, що такі ініціативи – чудова можливість для розвитку спорту та популяризації його серед молоді. До матчу готувались відповідально, оскільки вже мали поразку із своїм суперником зі Стрільчого. Результат помітний. Цього разу ФК "Перспектив-Рашків" переміг ФК "Стрільче" із рахунком 6:3.   

"Боротьба за кожен м’яч на кожному клаптику поля. Це ж фінал Городенківського району по футболу. Такий турнір потрібно проводити кожного року. Хочеться, щоб більше залучалась молодь до гри у футбол. Такі ініціативи – це підтримка спорту" – наголошує Андрій Мандич.

Наступний етап турніру – матч з переможцем Коломийського району. До слова, ним став футбольний клуб з Коршева. Проте команда зі Стрільча не поїхала додому із порожніми руками. Від благодійного фонду "Покуття" вони отримали футбольну форму та грошову винагороду у розмірі 10 000 грн на розвиток команди.

Але окрім цього, без подарунків не залишись і футболісти Серавинців, на полі яких і відбувся фінальний матч "Покуття футбол фест".

"Дякую Андрію Іванчуку за те, що подарував нам три футбольні м’ячі (для дорослої та юнацької команд "Каменяр", а також для ветеранів). Крім цього, команда ветеранів отримала ще комплект й форми" – каже сільський голова Серафинців Василь Кабан.

Вручив їх засновник благодійного фонду "Покуття" та кандидат в народні депутати Андрій Іванчук.

"Наше рідне Покуття дуже славиться футбольними традиціями. Я щасливий, що благодійний фонд "Покуття", який я заснував 5 років тому, розпочав такий фестиваль футболу. Він відбувається між командами Городенківщини та Коломийщини. Також в рамках цього дійства до нас приїжджав головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко. Всі представники футбольних команд отримали м’ячі з його особистим автографом. 

Варто зазначити, що в неділю, 7 липня о 18,00 год., відбудеться матч ветеранів київського "Динамо" та ветеранів Городенківщини, який пройде в Городенці.