ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Франківщині затримали злодіїв, які обкрадали новобудови. ФОТО, ВІДЕО

Правоохоронці викрили та припинили злочинну діяльність двох чоловіків, які впродовж чотирьох місяців здійснювали крадіжки з новобудов у трьох районах області. Зловмисники уже готували документи для виїзду за кордон, але їм завадили прикарпатські правоохоронці. Чоловікам загрожує від трьох до шести років позбавлення волі.

18 серпня у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу України, оперативники карного розшуку обласної поліції спільно з оперативниками і слідчими Косівщини і Городенківщини із залученням роти поліції особливого призначення та під процесуальним керівництвом прокуратури провели санкціоновані обшуки за місцем проживання зловмисників. Йдеться про 37-річного і 31-річного мешканців Городенки, які раніше судимі за скоєння аналогічних злочинів, повідомляє обласна поліція.

До злочинів вони готувалися заздалегідь: для конспірації позичали автомобілі, хоч мали власні транспортні засоби, і обкрадали домівки лише вночі. За чотири місяці чоловіки обікрали новобудови у Косівському, Снятинському і Городенківському районах. У цих помешканнях ніхто не проживав, там проводилися ремонтні роботи. Більше того – як правило, зловмисники обирали новобудови, де поблизу не було ані сусідів, ані інших закладів. Чоловіки крали все, що потрапляло у їх поле зору: від побутової техніки і до будівельних матеріалів, якими власники облаштовували дім. Демонтували навіть вставлені вікна і двері. Під час обшуку поліцейські виявили та вилучили два вантажні автомобілі викрадених речей. Підозрювані у злочинах кажуть, що крали їх для власних домашніх потреб.

Злочинцям повідомлено про підозри за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють всі обставини крадіжок і суму викраденого. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк на строк від трьох до шести років. Досудове розслідування триває. Невдовзі суд обере мешканцям Городенки запобіжний захід.

  Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.