ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Франківщині з чотирьох кисневих станцій працює тільки одна - в Коломиї

В Івано-Франківській області з чотирьох кисневих станцій працює тільки одна - в Коломиї.

Про це йшлося на нараді голови облдержадміністрації з головами райдержадміністрацій, районних рад та територіальних громад

Як повідомив міський голова Богдан Станіславський, генератор в Коломиї працює, хоча Департамент охорони здоров'я облдержадміністрації не зовсім вдало провів закупівлі і не вистачає деяких деталей і запчастин.

"Тому просимо, щоб довели той тендер до кінця і замовили що потрібно. Генератор працює - приблизно 25% кисню від потреби ми отримуємо від генератора", - зазначив Коломийський міський голова.

Очільниця ОДА Світлана Онищук поцікавилася у начальника департаменту охорони здоров’я ОДА Ігоря Дмитренка, яка ситуація з кисневими станціями в інших лікарнях області. 

За словами Дмитренка, два тижні тому приїжджав спеціаліст, який їх запускав. У Коломиї  були всі умови для запуску.   У трьох інших - Надвірнянській лікарні, обласній клінічній лікарні та Івано-Франківській ЦМКЛ - наразі ще підводять живлення. 

Натомість міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків уточнив, що живлення у місцевій лікарні є, але також не вистачає комплектуючих до генератора.

Як результат, очільниця області доручила владнати всі питання і якнайшвидше запустити генератори.

"Питання кисню сьогодні є номер один. На сьогоднішній день 53% пацієнтів у лікарнях, хворих на ковід, є кисневозалежними", - наголосила Онищук.

  Детальніше дивіться у відео з 11 хвилини:

Читайте також: Коломийська ЦРЛ отримала від фонду "Покуття" Андрія Іванчука кріогенний газифікатор, який переробляє кисень для лікування хворих на Covid-19. ФОТО, ВІДЕО

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.