ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Франківщині встановили рекорд України - наймасовіше виконання колядки "Нова радість стала". ФОТО, ВІДЕО

9 січня в «Парку Історії Землі Underhill», який знаходиться в селі Підгірʼя на Івано-Франківщині, встановлено новий рекорд України – наймасовіше виконання колядки «Нова радість стала». В становленні рекорду України взяли участь усіх охочі зануритися у світ старовинних обрядів.

Загалом у заході взяли участь понад чотири тисячі учасників, які разом заспівали всім відому коляду. Співорганізаторка ініціативи Олена Ананєвич каже, що обрали коляду «Нова радість стала», бо вона одна з найдавніших колядок і її всі знають – від малого до дорослого, повідомляють на сайті Книги рекордів України.

Виконання відбувалося під супровід професійного оркестру. Для точного підрахунку учасників – велись офіційні бланки реєстрації. Перед ініціаторами рекорду стояло завдання як мінімум побити попередній рекорд, який був встановлений в Дрогобичі у 2017 році – тоді славетну колядку заспівали одночасно 828 людей.

І це виявилося цілком під силу – офіційні результати засвідчили рекордні 4 471 учасник, які одночасно виконали колядку «Нова радість стала». Новий рекорд України встановлено в категорії «Масові заходи. Мистецтво».

Дипломами Національного проєкту «Книга рекордів України» нагороджені «Парк історії землі» та сім’я Белз. Завершився різдвяний захід святковими феєрверками.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.