ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Франківщині вихователів гуртожитків навчали, як протидіяти булінгу

Начальниця Ювенальної превенції Прикарпаття Алла Бойчук взяла участь у засіданні методоб’єднання вихователів гуртожитків ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації.

Учасники  обговорили причини та шляхи подолання булінгу в студентському середовищі, інформує обласна поліція.

Алла Бойчук проінформувала присутніх про масштаби проблеми на Івано-Франківщині та на реальних прикладах проілюструвала прикрі, а часом і трагічні наслідки цькувань дітей в учнівських чи студентських колективах.

Крім того,  ознайомила учасників засідання з законодавством щодо відповідальності за булінг, акцентуючи увагу на тому, як повинна діяти адміністрація навчального закладу у випадку виявлення таких фактів.

Також йшлося про роль практичних психологів та соціальних педагогів у попередженні проявів систематичних цькувань в середовищі учнів та допомозі як його жертвам, так і корекції поведінки булерів.

Засідання відбулося на базі студентського гуртожитку Івано-Франківського коледжу фізичного виховання Національного університету фізичного виховання і спорту України.

Директор коледжу Любомир Пасічняк представив гостям очолюваний ним навчальний заклад та поділився досвідом подолання цього негативного явища серед його учнів. 

Під час засідання Алла Бойчук також надала вихователям студентських гуртожитків чимало корисної інформації для їх роботи щодо попередження вчинення інших правопорушень неповнолітніми та щодо них.