ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Франківщині відгудів фестиваль "Покутське яблуко". ФОТО

15 вересня у  Снятині відбулися святкові урочистості з нагоди VІ фольклорно-етнографічний фестивалю "Покутське яблуко".

Прнедставники місцевої влади  привітали гостей, творчі колективи та громади сіл із  фестивальним святом барвистої і самобутньої культури покутян. На фестиваль завітали представники ОДА, дві представницькі делегації з Ченстоховського повіту Республіки Польща та делегація з Бричанського району Республіки Молдова, а також науковці та митці краю, повідомляє пресслужба ОДА.

До покутян із європейським привітом та побажанням Україні миру звернулися представники польської та молдовської делегацій.

Кожне село презентували окремі намети, де столи, за задумом організаторів, були повні яблук різних сортів, вирощених у господарствах району. А ще багатіли виставкові столи домашньою випічкою, створеною за оригінальними автентичними та сучасними рецептами української кухні.

Представники влади та гості фестивалю радо брали участь у колоритних забавах та частуваннях, родзинкою фестивалю став факт об'єднання територіальних громад району в єдину працьовиту родину.

Всіх учасників фестивалю, а саме громади сіл, які брали участь, було нагороджено подяками РДА, районної ради та пам'ятними подарунками.