ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Франківщині продезінфікували майже півтори тисячі криниць. ФОТО

 Івано-Франківський лабораторний центр МОЗ та територіальні філії продовжують моніторинг наслідків повені червня 2020 року.

Основний акцент в роботі фахівців приділяється дезінфекції води джерел водопостачання, лабораторному контролю питної води з підтоплених та продезінфікованих криниць та каптажів, а також постійній роз’яснювальній роботі серед населення. Так станом на 7 липня проведено дезінфекцію 1469 криниць та каптажів, повідомляють на сторінці Центру.

Досліджено 278 проб води питної водопровідної, з них 10 нестандартних по мікробіологічних показниках, 141 проб води централізованого водопостачання, з них 0 нестандартних, 770 проб води децентралізованого водопостачання, з них 340 нестандартних проб: 180 по мікробіологічних та 160 - по санітарно-хімічних.

Для дезінфекції криниць використовуються деззасоби, в тому числі придбані органами місцевого самоврядування. 

Саносвітня робота продовжує проводитись через всі можливі публічні майданчики та засоби масової інформації: телебачення, преса, сайт ОЛЦ та сайти органів місцевого самоврядування. За період повені підготовлено 7 публікацій в пресі, 2 виступи по телебаченню, сотні листівок та санбюлетнів.

Всім органам місцевого самоврядування в т.ч. головам ОТГ та сільським головам направлено листи Про необхідність закупівлі достатньої кількості дезсередників для проведення деззаходів в населених пунктах, які постраждали від повені.

Крім того ведеться щоденний моніторинг інфекційної захворюваності.

Як зазначається, всі роботи здійснюються в координації та з інформуванням зацікавлених служб та органів місцевого самоврядування.

До теми: Держпродспоживслужба застерігає: з підтоплених криниць не можна вживати воду, з непідтоплених - кип’ятити.