ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Франківщині презентували регіональну Червону книгу

В Івано-Франківському обласному управлінні лісового та мисливського господарства заступник директора з наукової роботи Галицького природного національного парку Володимир Бучко представив лісівникам один з природоохоронних документів «Червону книгу Івано-Франківської області».
 
Про це повідомляють у пресслужбі Івано-Франківського ОУЛМГ, йдеться на сайті ОДА.

Над нею науковці працювали сім років. У зборі інформації фахівцям також допомагали лісівники державних лісогосподарських підприємств обласного управління.

За словами науковців, на сьогодні понад три сотні видів прикарпатських тварин на межі зникнення. Кожен третій – регіонально рідкісний вид.

Володимир Бучко зауважив, що регіональна Червона книга відрізняється від інших книг кадастром знахідок. На підставі цієї інформації будь-яка школа чи лісництво може укласти власну Червону книгу. Також видання стане у нагоді школярам, педагогам, оскільки 60 сторінок містять детальну інформацію про фізико-географічні особливості Івано-Франківщини.

На Прикарпатті налічується майже п’ять сотень територій та об’єктів природно-заповідного фонду. Всі вони позначені на карті області у «Червоній книзі Івано-Франківської області». Найбільшими оазисами життя тварин є Бурштинське водосховище та Касова гора.

До теми: Екологи закликають не купувати весняні первоцвіти, щоб не створювати попит.

Читайте також: На Франківщині порахували диких тварин у лісах.