ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Франківщині поліція перевіряє дотримання правил карантину. ФОТО

Мобільні групи поліції за добу перевірили близько ста торговельних закладів. Проводили профілакиичні бесіди, а за порушення правил щодо карантину на керівників суб’єктів господарювання склали три адміністративних протоколи.

18 мобільних груп з контролю за дотриманням протиепідеміологічних обмежень суб'єктами господарської діяльності працюють у місті Івано-Франківську та області, повідомляє обласна поліція.

Під час відпрацювання проводиться роз’яснювальна робота щодо використання засобів індивідуального захисту (масок, рукавиць, дезинфекторів), наголошується на дотриманні соціальної дистанції та забезпечення інших карантинних вимог працівниками та відвідувачами.

Поліцейські Івано-Франківщини закликають громадян дотримуватись публічного порядку та карантинних обмежень.

Попереду вихідні – правоохоронці забезпечуватимуть охорону публічного правопорядку та стежитимуть за дотриманням карантинних обмежень.

Зокрема, охорону публічного порядку на Івано-Франківщини під час вихідних та Дня Конституції України забезпечуватимуть близько 600 правоохоронців – співробітники служб та підрозділів поліції Прикарпаття, патрульні поліцейські, поліцейські охорони та військовослужбовці Національної Гвардії України.

Працівники поліції відвідують осіб, які перебувають на самоізоляції та проводять превентивну роз’яснювальну роботу з порушниками протиепідеміологічних заходів - у випадку, якщо громадяни не реагують на законні вимоги правоохоронців – їх притягують до адміністративної чи навіть кримінальної відповідальності.

"Шановні мешканці та гості Прикарпаття! Просимо вас дотримуватися вимог чинного законодавства України та карантину, бути толерантними, бути відповідальними та не порушувати правила дорожнього руху. Бажаємо вам приємних та безпечних вихідних!" - зазначають поліцейські.